Château de Berne Inspiration rosé

Château de Berne Inspiration rosé

Provence ac Jaargang 2020

15.99

Artikelnummer njd87 Categorieën ,

Omschrijving

De geschiedenis van het Château de Berne gaat terug tot de Romeinse tijd, vlak na de aanvang van onze jaartelling. Er zijn nog steeds resten van te vinden. Later woonden er de tempeliers en daarna was het goed enige tijd klooster. De geruchten gingen dat er resten van Sint Bernardus begraven liggen en daaruit zou de naam de Berne ontstaan zijn. De brave monniken legden er op voorbeeldige wijze wijngaarden aan, waarvan wij nu nog de vruchten kunnen plukken. De aanplant en vinificatiemethoden zijn inmiddels wel aangepast, maar de goede gronden zijn onveranderlijk aanwezig.

De kleur is intrigerend licht met een neiging naar oranje. Men noemt dat ook wel ‘pelure d’oignon’ oftewel uienschillenkleur. De geur is prachtig en zacht met tonen van rood fruit als aardbei en framboos. De smaak is vol, maar ook mild en verfijnd.

Prima metgezel van salades (salade Niçoise), gegrilde coquillages en vis, maar past ook prima bij diverse vleesgerechten, waarbij het vooral gaat om het verfrissende karakter van de wijn.

Is deze Château de Berne Inspiration rosé de beste Provence rosé? Wel een heel goed gemaakte van 70% cinsault, 20% grenache en 10% syrah.

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.