Van Volxem Weissburgunder

Van Volxem Weissburgunder

Mosel jaargang 2020

14.99

Artikelnummer 2112 Categorieën , Tags ,

Omschrijving

Roman Niewodniczanski die in 2000 het domein overnam en volledig restaureerde maakt deel uit van de Bittburger familie van het bier dus. Zijn drang naar kwaliteit is ontoombaar en zijn streven is om optimaal de verschillende top terroirs (steile mineraalrijke leisteen, zandsteen en rhyoliet) te laten spreken. Hiervoor zijn grote investeringen gedaan in de wijnbergen en de druiven worden steeds laat en handmatig in verschillende fasen eind oktober/november geplukt.

Weissburgunder Van Volxem dat is dus de Pinot Blanc van Duitsland. Deze wijn is handmatige geoogst en daarna gaan de druiven in roestvrij stalen tanks voor inweking en de vergisting. Dit totale proces van vinificatie en lagering meent 6 tot 7 maanden in beslag, waarna botteling, zonder klaring plaatsvindt.

Veel geur met fraai rijp exotisch fruit en bloemen. Volle wijn met romige smaken en een lichte houttoon geven deze wijn een mooi rijk en geconcentreerd karakter.

Serveren bij vis, schaal- en schelpdieren, lichte vleesgerechten en gevogelte, kip en kalkoen maar ook groentegerechten, asperges, pasta’s, gedroogde hammen en milde romige kazen.

www.vanvolxem.com

 

 

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.