Van Volxem Saar Riesling

Van Volxem Saar Riesling

Mosel jaargang 2018

14.99

Categorieën ,

Omschrijving

Roman Niewodniczanski die in 2000 het domein overnam en volledig restaureerde maakt deel uit van de Bittburger familievan het bier dus. Zijn drang naar kwaliteit is ontoombaar en zijn streven is om optimaal de verschillende top terroirs (steile mineraalrijke leisteen, zandsteen en rhyoliet) te laten spreken. Hiervoor zijn grote investeringen gedaan in de wijnbergen en de druiven worden steeds laat en handmatig in verschillende fasen eind oktober/november geplukt.

Deze 100% Riesling is met de hand geplukt. De druiven zijn afkomstig van 30 jaar oude stokken. Deels in roestvrij stalen tanks waar de wijn ook de vergisting ondergaan. Er is geen sprake van malolactische gisting. Het vinificatie proces van deze wijn duurt ongeveer 6 tot 7 maanden waarna botteling zonder klaring plaatsvindt.

Krachtige, frisse en aromatische wijn. Je proeft vlierbloesem en perzik. Een volle body met een aangename minerale toon en frisse zuren.

Mooi bij schaal- en schelpdieren maar ook bij Aziatische gerechten met pittige smaken. Ook goed bij romige en frisse kazen.

www.vanvolxem.com

 

 

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.