Kaiken Terroir Series Torrontés

Kaiken Terroir Series Torrontés

Mendoza jaargang 2018

11.00

Artikelnummer 0066 Categorieën ,

Omschrijving

De laatste vijftien jaar is wijnland Argentinië sterk in opkomst en het mooie is dat de kwaliteit alleen maar beter is geworden in die vijftien jaar. Vooral Mendoza en San Juan zijn belangrijke wijngebieden. Samen vertegenwoordigen ze maar liefst 90% van de wijngaardoppervlakte van heel Argentinië. Het klimaat en de bodem zijn hier ideaal voor wijnbouw. De bewerkte gronden liggen aan de voet van de Andes, waar het gletsjerwater vandaan komt dat onontbeerlijk is voor de irrigatie van de wijngaarden.

Kaiken wijn dankt zijn naam aan een Patagonische wilde gans, die regelmatig over het Andesgebergte trekt, van Argentinië naar Chile en omgekeerd. Kaiken is het Mapuche-Indiaanse woord voor deze gans.

De Kaiken wijnen van de familie Montes zijn er in verschillende kwaliteiten.

Kaiken Torontes heeft een mooie gouden kleur met groene tinten. De wijn heeft een zeer elegante aromatische neus., waar de Muscat verse bloemen en tropische vruchten aroma\\\\\\\\\\\\\\\’s geeft. In de mond het is het een frisse wijn met zachte textuur en evenwichtige zuurgraad, waar Muscat aroma\\\\\\\\\\\\\\\’s zorgen voor een verleidelijke wijn met een zeer lange en aangename afdronk.

Op en top Argentijns wit

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.