Kaiken Rosé

Kaiken Rosé

Argentinië jaargang 2016

8.99

Artikelnummer 1000 Categorieën ,

Omschrijving

De laatste vijftien jaar is wijnland Argentinië sterk in opkomst en het mooie is dat de kwaliteit alleen maar beter is geworden in die vijftien jaar. Vooral Mendoza en San Juan zijn belangrijke wijngebieden. Samen vertegenwoordigen ze maar liefst 90% van de wijngaardoppervlakte van heel Argentinië. Het klimaat en de bodem zijn hier ideaal voor wijnbouw. De bewerkte gronden liggen aan de voet van de Andes, waar het gletsjerwater vandaan komt dat onontbeerlijk is voor de irrigatie van de wijngaarden.

Kaiken wijn dankt zijn naam aan een Patagonische wilde gans, die regelmatig over het Andesgebergte trekt, van Argentinië naar Chile en omgekeerd. Kaiken is het Mapuche-Indiaanse woord voor deze gans.

De Kaiken wijnen van de familie Montes zijn er in verschillende kwaliteiten. De sappige fluweelzachte Reserva’s die verkrijgbaar zijn in een Malbec, Cabernet Sauvignon  en ook een zeer mooie rosé bieden veel waar voor hun geld.

De rosé van Kaiken is gemaakt van 100% Malbec druiven. Dit zorgt ervoor dat de Malbec rosé een mooie volle en frisse smaak heeft. De wijn heeft heerlijke aroma’s van kersen en aardbeien. De Malbec rosé is zeer mooibij diverse salades, wit vlees, schaal- en schelpdieren maar ook heerlijk om zo te drinken.

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.