Kaiken Cabernet Sauvignon

Kaiken Cabernet Sauvignon

Argentinië jaargang 2016

9.25

Artikelnummer 20000 Categorieën ,

Omschrijving

De laatste vijftien jaar is wijnland Argentinië sterk in opkomst en het mooie is dat de kwaliteit alleen maar beter is geworden in die vijftien jaar. Vooral Mendoza en San Juan zijn belangrijke wijngebieden. Samen vertegenwoordigen ze maar liefst 90% van de wijngaardoppervlakte van heel Argentinië. Het klimaat en de bodem zijn hier ideaal voor wijnbouw. De bewerkte gronden liggen aan de voet van de Andes, waar het gletsjerwater vandaan komt dat onontbeerlijk is voor de irrigatie van de wijngaarden.

Kaiken wijn dankt zijn naam aan een Patagonische wilde gans, die regelmatig over het Andesgebergte trekt, van Argentinië naar Chile en omgekeerd. Kaiken is het Mapuche-Indiaanse woord voor deze gans.

De Kaiken wijnen van de familie Montes zijn er in verschillende kwaliteiten. De sappige fluweelzachte ‘huiswijnen’ zijn de Reserva’s die verkrijgbaar zijn in een Malbec en een Cabernet Sauvignon.

Deze Cabernet Sauvignon Reserva is gemaakt van 98% Cabernet Sauvignon en 2 % Malbec. Robijnrode kleur. De geur heeft iets van pruimen en kersen en zwarfruit. De houtlagering, zorgt voor complexiteit en voegt ook echt wat toe met de kenmerkende vanille-indrukken. De smaak is krachtig, maar zacht met vriendelijke tannine waarbij het hout goed is geïntegreerd.

Deze wijn laat zich voortreffelijk combineren met allerhande vleesschotels, gevogelte en wildgerechten.

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.