Château d'Astros Provence Rosé

Château d'Astros Provence Rosé

Cotes de Provence ac jaargang 2020

16.50

Uitverkocht

Artikelnummer 1801 Categorieën ,

Omschrijving

De oorsprong van de Provence wijnen ligt in een zeer ver verleden. De oude Grieken, stichters van de stad Marseille, hebben er de eerste druivenstokken geplant. Ook Julius Caesar vermeldt deze wijnen in zijn memoires over de verovering van Gallië. De wijn van de Provence wordt verbouwd in een gebied dat wordt begrensd door de kust van de Middellandse Zee, tussen Ciotat en Saint Raphael, en vanaf Sanary tot Carnoules, alsmede in het stroomgebied van de Var. De Provence is de bakermat van rosé wijnen. Herkenbaar aan de lichte rose kleur, zalmrose, zoals van wilde zalm. Zo ‘hoort’ rosé eigenlijk uit te zien.

Familie Maurel is eigenaar van het Château d’Astros sinds 1802. Zeven generaties van wijnmakers volgen elkaar op. De achtste en negende generatie zijn momenteel aanwezig om de tradities in stand te houden. Deze wijn bestaat uit Grenache en Syrah druiven .

Herkenbaar aan de lichte rose kleur, zalmrose, zoals van wilde zalm. Zo ‘hoort’ rosé eigenlijk uit te zien. Deze Chateau d’Astros rosé uit de Cotes de Provence, is een schoolvoorbeeld van échte rosé wijn. Mooi droog, met verfrissende, lekkere zuren, heel smaakvol, mooi, aangenaam wat complex fruit en iets kruidigs.

Altijd goed bij mooi zomers weer of als aperitief. Ook heerlijk bij salades en groene groente.Maar ookbij pittige gerechten, gegrild vlees en vis te begeleiden. Veelzijdig aan tafel inzetbaar.

 

 

 

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.