Wente Vineyards Small lot Duetto

Wente Vineyards Small lot Duetto

Livermore Valley jaargang 2017

59.30

Categorieën ,

Omschrijving

Deze rode Wente Duetto wijn is van 100% Cabernet Sauvignon druif afkomstig uit Livermore Valley in San Francisco Bay. Er wordt gebruik gemaakt van twee wijngaarden namelijk de Smith Vineyard en Sachau Vineyard, allebei al tientallen jaren oud en gelegen op de beste percelen van Wente. Het leefklimaat voor de Cabernet Sauvignon druif is perfect; veel zonneschijn en natuurlijke koelte van de wind van de stille oceaan.

De oogst wordt volledig met de hand geoogst en zeer streng geselecteerd. Enkel de beste trossen worden verzameld en de beide wijngaarden worden apart van elkaar gevinifieerd. De blend wordt bepaald door wijnmaker Karl D. Wente en de gehele wijn rijpt vervolgens minimaal 19 maanden op eiken houten vaten. Tachtig procent van de vaten is nieuw en ongebruikt waardoor de wijn heel veel kracht haalt uit de houten vaten. Uniek en krachtig, dat is het eind resultaat. Maar 44 vaten van geproduceerd maar dan heb je ook wat.

Volle en krachtige wijn op en top Cabernet Sauvignon druif.  Veel zwart fruit, lichte kruiden en vanille en ceder hout maken de eerste indruk. Mooie nuances van gedroogde kruiden en balsamico en iets van pruimen. De smaak is vol en krachtig met weer veel cassis fruit, pure cacao, vanille, ceder hout, leer, tabak en ga zo maar door.

Dit is echt een wauw wijn!

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.