Triga Bodegas Volver

Triga Bodegas Volver

Alicante do jaargang 2017

39.99

Artikelnummer 2322 Categorieën ,

Omschrijving

Bodegas Volver maakt wijnen in de beste wijnregio’s van Spanje. De wijnen worden gekenmerkt door de sterke aanwezigheid van fruit, zuiver en goed gestructureerd.” Getekend, Rafael Cañizares. Dit is een zeer bijzondere wijn! Slechts 9.000 flessen van geproduceerd.

De druiven zijn afkomstig van vijf wijngaarden, waarvan de oudste in 1925 is aangeplant. Vier wijngaarden van Monastrell in de Sierra de Salinas, Umbrië en La Sima. De wijngaard van Cabernet Sauvignon ligt in de Sierra de Salinas en is aangeplant in 1981. Hoogte 600-750 meter boven zeeniveau. Versteende kalkbodems met een bovenlaag van kalksteen. Geplant in ‘bush vines’ en ‘dry farmed’ (niet geïrrigeerd).

De wijngaarden hebben een zeer lage productie. Elk perceel wordt apart geoogst, geproduceerd en gerijpt.  Na maceratie in open tanks van 5.000 kg gaan ze naar de verticale pers. Hierna volgt, zonder filtratie, een rijping van 22 maanden op nieuwe Franse eiken vaten.

Deze Triga is ondoorzichtig paars. Explosie aan aroma’s van zwart en blauw fruit met tonen van zoethout, kruiden en bloemenoliën. Rijk en lang met een goede zuurgraad die elegantie verleent. In de mond markeren zoete bosbessen en rode bessen zeer geconcentreerde wijn met een zeer lange afdronk. Krachtig, Complex, Fluweel!

Een wijn om zo van te genieten maar kan ook met geroosterd vlees en oude kazen.

Prijzen: Robert Parker 92 punten – Decanter 94 punten, aanbevolen – Guía Peñín 95 punten – Vinous 92 punten – Jeb Dunnuck 95 punten

www.bodegasvolver.com

 

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.