Tenuta Santa Caterina Illegale Monferrato Rosso

Tenuta Santa Caterina Illegale Monferrato Rosso

Monferrato Rosso doc jaargang 2018

17.50

Categorieën ,

Omschrijving

Tenuta Santa Caterina is gelegen in Piemonte, in de gemeente Grazzano Badoglio, op de “Goddelijke Heuvels” in het hart van Monferrato in de provincie Asti.

Hier worden dus prachtige hoogstaande wijnen gemaakt met absoluut respect voor het milieu. Organische bemesting, mechanische bestrijding van onkruid zonder het gebruik van chemische herbiciden, groencontrole, uitdunnen van de druiven, bladstrippen, handmatig oogsten in kleine dozen en selectie van de druiven in de kelder zijn enkele van de cruciale punten die als essentieel worden beschouwd voor de productie van de wijnen.

De naam “Illegale” verwijst naar de onwettigheid van het gebruik van de naam “Nebbiolo” die op ons grondgebied verboden was tot de oogst van 2019, dit ondanks het feit dat deze druif altijd in Monferrato is verbouwd.

100%  Nebbiolo met een rijping in grote eikenhouten vaten van 30 hl gedurende 12 maanden en nog eens 6 maanden gebotteld.

Prachtige kleine Barolo! Robijnrood/oranje fruitige rode bessen met mineralen en grondtonen. Maar ook viooltjes en rozenblaadjes. heerlijk bij vleesgerechten, wild, lam, pasta en gerechten met paddenstoelen.

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.