De druiven voor deze Ripasso zijn Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella. Na de ontsteling volgt 10 dagen maceratie. De fermentatie vindt plaats tussen de 22-28 graden. Daarna volgt er een tweede fermentatie op de schillen/restanten (de \”marc\”) van de Amarone. Uiteindelijk rijpt de wijn minimaal een jaar op eiken fusten.
Diepe robijn rode kleur. Warme geur met wilde bessen, zoethout en bloesem. Een iets zoete aanzet, rijp fruit, koekkruiden en zoethout. Zachte tannines en een zeer lange afdronk. Jaar of tien houdbaar maar nu al heerlijk opdronk. Serveer deze wijn op 18 graden bij klassieke gerechten zoals wild, runderstoofpot of een pasta met wilde paddenstoelen.
Schrijf je in en ontvang als eerste onze nieuwste aanbiedingen!
Openingstijden gelden voor onze fysieke winkel.
In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.