Pago de Cirsus Oak aged

Pago de Cirsus Oak aged

Navarra do jaargang 2020

7.30

Artikelnummer 6503 Categorieën ,

Omschrijving

Bodegas Inaki Nunez gebruikt enkel druiven van de eigen wijngaarden. Door de rendementen laag te houden worden zeer smaakvolle wijnen geproduceerd. De druiven worden handmatig geoogst en verwerkt. Door de wijnen te laten rijpen op frans eikenhouten vaten, worden de kenmerkende eigenschappen naar voren gebracht. Afhankelijk van de druivenvarieteit wordt de lageringstijd bepaald, varierend tussen de 12 en 18 maanden.

Eigenaar Inaki Nunez bouwde in 2002 een nieuwe bodega en werkt nauw samen met wijnmaker Jean Marc Sauboua. Deze internationaal bekende oenoloog, die verantwoordelijk was voor de wijnen van Chateau Haut Brion in Bordeaux, streeft naar perfectie. Dit leidde tot diverse gouden medailles voor Pago de Cirsus. Een geweldige prestatie!

Deze stoere paarse blend van Tempranillo, Merlot, en Shiraz is dieprood, met geuren van cassis, kersen en zwart fruit. Door de houtlagering van vier maanden een hint van vanille. Een zeer volle smaak, met kersen en pruimen. Een lekkere volle, lange afdronk. Dit is een uitstekende compagnon voor een mixed grill, pasta en uiteenlopend gevogelte.

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.