Monterustico Dogliani

Monterustico Dogliani

Dogliani docg jaargang 2021

16.99

Artikelnummer 196536 Categorieën ,

Omschrijving

Dogliani ligt net ten zuiden van de Barolo. De Dogliani wijnen zijn onlosmakelijk verbonden met de Dolcetto druif. Deze druivensoort is hier al sinds mensenheugenis verbouwd, en volgens velen is de Dogliani ook de beste streek voor de Dolcetto.

Het karakter van de wijn uit Dolcetto druiven is hier wel wat anders dan elders in Italie!  Hier zijn ze zijn juist stevig en vol, met veel karakter. Terwijl je ze ook vaak fruitig en licht tegen komt.

Deze DOCG van Dogliani komt uit de prachtige diversiteit aan wijngaarden van het Monterustico-landgoed.

De wijn is prachtig diep violet-paars van kleur. De neus heeft een overvloed aan bosbessen, wilde bessen en delicate minerale nuances. Er is ook een suggestie van zoethout en mediterrane kruiden. Dogliani heeft duidelijk structuur en is in balans door prachtig, fluweelachtig fruit.

Een wijn voor op tafel, maar die het ook niet erg vindt om een paar jaar in de kelder vergeten te worden. Biologisch gecertificeerd en voor veel gerechten inzetbaar. Als je hem jong drinkt geef hem lucht en eet er iets bij!

Heerlijk bij vleesgerechten en worsten maar ook uiteraard bij echt Italiaanse gerechten zoals een zelfgemaakte pasta bolognese.

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.