Kaiken Malbec

Kaiken Malbec

Argentinië jaargang 2019

9.25

Artikelnummer 10000 Categorieën ,

Omschrijving

De laatste vijftien jaar is wijnland Argentinië sterk in opkomst en het mooie is dat de kwaliteit alleen maar beter is geworden in die vijftien jaar. Vooral Mendoza  en San Juan zijn belangrijke wijngebieden. Samen vertegenwoordigen ze maar liefst 90% van de wijngaardoppervlakte van heel Argentinië. Het klimaat en de bodem zijn hier ideaal voor wijnbouw. De bewerkte gronden liggen aan de voet van de Andes,  waar het  gletsjerwater vandaan komt dat onontbeerlijk is voor de irrigatie van de wijngaarden.

Kaiken wijn dankt zijn naam aan een Patagonische wilde gans, die regelmatig over het Andesgebergte trekt, van Argentinië naar Chile en omgekeerd. Kaiken is het Mapuche-Indiaanse woord voor deze gans. De Kaiken wijnen van de familie Montes zijn er in verschillende kwaliteiten. De sappige fluweelzachte ‘huiswijnen’ zijn de Reserva’s die verkrijgbaar zijn in een Malbec en een Cabernet Sauvignon.

Deze Kaiken Reserva Malbec is gemaakt van 90% Malbec met 10% Cabernet-Sauvignon. Waar de Malbec in Frankrijk doorgaans een minder belangrijke rol speelt, geeft deze druivensoort op Argentijnse bodem juist een formidabele rode wijn. Malbec in optima forma.

Deze Kaiken is kruidige, pittige tabak, butterscotch. Vlezig en fors maar fruitig. Pruimen. Gebalanceerd mooi houtgebruik.

Deze Malbec kan uitstekend worden gedronken bij gerechten met rood vlees, wildschotels en bij kaasplateaus. Maar ook in een luie stoel heerlijk.

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.