Kaiken MAI Malbec

Kaiken MAI Malbec

Mendoza jaargang 2010

52.50

Artikelnummer 0086 Categorieën ,

Omschrijving

De laatste vijftien jaar is wijnland Argentinië sterk in opkomst en het mooie is dat de kwaliteit alleen maar beter is geworden in die vijftien jaar. Vooral Mendoza en San Juan zijn belangrijke wijngebieden. Samen vertegenwoordigen ze maar liefst 90% van de wijngaardoppervlakte van heel Argentinië. Het klimaat en de bodem zijn hier ideaal voor wijnbouw. De bewerkte gronden liggen aan de voet van de Andes, waar het gletsjerwater vandaan komt dat onontbeerlijk is voor de irrigatie van de wijngaarden.

Kaiken wijn dankt zijn naam aan een Patagonische wilde gans, die regelmatig over het Andesgebergte trekt, van Argentinië naar Chile en omgekeerd. Kaiken is het Mapuche-Indiaanse woord voor deze gans.

De Kaiken wijnen van de familie Montes zijn er in verschillende kwaliteiten.

Mai Malbec is de TOP wijn van Kaiken, een blend van malbec uit drie zones (Agrelo en Vistalba in Lujan de Cuyo, en Vistaflores Los Arboles in Uco) met veel concentratie. Deze heerlijke donkerpaarse wijn heeft een 18 maanden lange opvoeding in nieuwe Franse eiken gehad, wat resulteert in een zeer geconcentreerde, kruidige, krachtige wijn, .met veel fruit, sterke tannine, kracht maar ook frisheid, grote lengte; indrukwekkend en overweldigend.

Misschienwel de ultieme wijn van Mendoza? Volgens ons zeer zeker!

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.