De Il Passo is gemaakt van 100% Nerello Mascalesedruiven deze worden geoogst in de tweede helft van september. De Nerello druiven daarentegen blijven iets langer hangen om zo de relatieve hoeveelheid suiker in de most te verhogen. Na ongeveer 15-20 dagen verliezen de Nerello druiven ongeveer 30% van hun gewicht en worden dan geoogst. De wijn wordt ongeveer 6 maanden gerijpt in Frans en Amerikaans eiken.
De Il Passo is helder rood van kleur met enkele paarse tinten in het glas. In de neus toont de wijn naast vol fruit een mooie kruidigheid met een hint van balsamico. De Il Passo is rijk en rond in de mond. Ondanks de aanwezige tannines is de wijn zacht en makkelijk drinkbaar. Lekker bij bijvoorbeeld pastas met rijke sauzen, kruidige vleesgerechten en kaas.
Schrijf je in en ontvang als eerste onze nieuwste aanbiedingen!
Openingstijden gelden voor onze fysieke winkel.
In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.