DolceVera Valpolicella Classico

DolceVera Valpolicella Classico

Valpolicella Classico doc jaargang 2021

13.50

Artikelnummer 2360 Categorieën ,

Omschrijving

Marco Benedetti wil met zijn wijnbedrijf “ DolceVera” het Terroir laten spreken en dat proef je zeer zeker in zijn Valpolicella Classico, Ripasso, Amarone wijnen. De wijngaarden zijn 4,5 hectare groot, en  verdeeld over een 8 kleine perceeltjes en bevinden zich in het plaatsje Villa, in het noordoosten van de gemeente Negrar. De wijnstokken variëren in leeftijd van 15 tot 40 jaar en zijn eigendom van de familie Benedetti. Er wordt gewerkt volgens de principes van lotta integrata, bestrijding en voorkoming van ziektes kortgezegd natuurlijke middelen.

De rode Valpolicella Classico van DolceVera is gemaakt van met de hand geoogste 50% Corvina-, 20% Corvinone-, 25% Rondinella- en 5% Molinara-druiven, geproduceerd en verbouwd op een hoogte tussen 260 en 280 m boven de zeespiegel.

De rijping vindt plaats in stalen tanks gedurende 6 maanden, waarna er nog een 3 maanden fles rijping volgt.

Je proeft de complexiteit het Terroir van de plaats Villa: Een heldere intense robijnrode kleur met paarse reflecties. Primaire geuren van klein rood fruit, zoals kersen vallen op in de neus. Een uitstekende balans tussen zuurgraad en zachtheid. Fijne licht uitgesproken tannine, kruidigheid en kersen in de lange afdronk.

https://www.dolceveravini.com

 

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.