DolceVera Amarone della Valpolicella Classico

DolceVera Amarone della Valpolicella Classico

Amarone della Valpolicella Classico docg jaargang 2016

39.99

Categorieën ,

Omschrijving

Marco Benedetti wil met zijn wijnbedrijf “ DolceVera” het Terroir laten spreken en dat proef je zeer zeker in zijn Valpolicella Classico, Ripasso, Amarone wijnen. De wijngaarden zijn 4,5 hectare groot, en  verdeeld over een 8 kleine perceeltjes bevinden zich in het plaatsje Villa, in het noordoosten van de gemeente Negrar. De wijnstokken variëren in leeftijd van 15 tot 40 jaar en zijn eigendom van de familie Benedetti. Er wordt gewerkt volgens de principes van lotta integrata, bestrijding en voorkoming van ziektes kortgezegd natuurlijke middelen.

Amarone della Valpolicella DolceVera, wordt verkregen uit de beste druiven die eind september en begin oktober zijn geoogst. Na een uiterst nauwkeurig selectieproces worden ze in bakken van 6 kg per stuk gedaan en vervolgens ongeveer 3 maanden op een stromat gedroogd.

Na een gewichtsverlies van 40% worden de druiven gekneusd en ontsteeld, vindt de fermentatie plaats in stalen tanks.  Als de wijn klaar is gaat alles voor een periode van 36 maanden in zowel Franse eikenhout dat zachte en zijdeachtige tonen aan de wijn afgeeft, als dat in Sloveens eiken vaten, wat leidt tot een aromatische, kruidige zeer rijke wijn.

https://www.dolceveravini.com/

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.