Contrada Monte San Nicolò Cantine Nicosia Etna Rosso

Contrada Monte San Nicolò Cantine Nicosia Etna Rosso

jaargang 2018 doc Etna

15.50

Artikelnummer 19652 Categorieën ,

Omschrijving

Het was in 1898 toen Francesco Nicosia, de overgrootvader van de huidige eigenaar, besloot om wijn te gaan verbouwen in Trecastagni, aan de oostkant van de Etna op Sicilië. Goede en gezonde wijnen produceren, met respect voor het milieu: Nicosia heeft ervoor gekozen om de zaak van biologische landbouw en duurzaamheid volledig te omarmen, om milieubescherming en voedselveiligheid te combineren, met als doel een “zero impact” wijn.

Deze rode wijn is gemaakt van de autochtone 100% Nerello Mascalese-druiven van oude wijnstokken in het Monte San Nicolò-district op de zuidoostelijke helling van de Etna.

Wijngaarden: bodems bestaande uit vulkanisch zand, zeer rijk aan mineralen, gelegen op een hoogte van ongeveer 550-600 m boven de zeespiegel, met goede temperatuurschommelingen tussen dag en nacht. Oogsten doet men handmatig in kleine kratten

Rijping: voornamelijk in staal, 50% van de wijn rijpt 5-6 maanden in barrique en nog eens 3-4 maanden in grote vaten; de verfijning wordt voltooid door een verdere rijping van minimaal 6 maanden op fles

Een wijn met een uitstekende structuur en harmonie ideaal bij voorgerechten met vlees, wild, vleeswaren en oude kazen Uiterlijk: robijnrood met de neiging om granaatreflecties aan te nemen met het ouder worden. De neus heeft tonen van rood fruit, aalbessen, kersen in alcohol en zoete specerijen, terwijl met mooie zachte tannines en een warme en sappige smaak.

https://cantinenicosia.it/

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.