Chateau Maucoil Chateauneuf-du-Pape Rouge

Chateau Maucoil Chateauneuf-du-Pape Rouge

Chateauneuf-du-Pape Rouge ac jaargang 2020

29.50

Artikelnummer 1015 Categorieën ,

Omschrijving

Chateauneuf du Pape behoort tot de meest gerenommeerde wijnen van Frankrijk. Het is een wijn met een rijke geschiedenis en met veel roem. Chateauneuf du Pape is gelegen tussen Avignon en Orange, temidden van uitgestrekte wijngaarden. De plaats zelf geniet bekendheid door de ruine van het voormalige 14e eeuwse pauselijk zomerpaleis. Daaraan dankt de plaats ook haar naam.

Tevens zeer bekend van Chateauneuf du Pape zijn de grote kiezelstenen in de wijngaarden die de warmte van overdag \\\’s nachts goed vasthouden, zodat de druiven optimaal en gelijkmatig kunnen rijpen
.

Chateau Maucoil ligt op de weg van Chateauneuf du Pape naar de Mont Ventoux, ten noorden van Chateauneuf du Pape, grenzend aan Orange. Chateau Maucoil is een mooi wijnhuis dat gelegen is tussen de oudste wijnstokken van de Rhône. De wijngaard is 30 hectare groot. De diversiteit van de bodem draagt bij aan de aromatische complexiteit van de wijnen.

 

De druiven worden half september geoogst, als de druiven volledig rijp zijn. Het oogsten gebeurt handmatig. Deze Chateauneuf du Pape bestaat voor 60% uit Grenache, 15% uit Syrah, 15% uit Mourvèdre en 10% uit Cinsault druiven.

Deze wijn heeft een mooie intense robijnrode kleur. De wijn is fris en helder. De neus is fijn en rijk aan aroma’s van zwart fruit en kruiden. Deze Chateauneuf is heerlijk bij rundvlees stoofschotels en wilde paddenstoelen risotto. De wijn kan 10 jaar bewaard worden.

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.