Bravo Escós Pas dels Caus Priorat

Bravo Escós Pas dels Caus Priorat

Priorat doca jaargang 2021

17.50

Artikelnummer 6565 Categorieën ,

Omschrijving

De wijngaarden in Priorat zijn indrukwekkend: op de kleine plateautjes tussen de steile hellingen staan steeds maar een paar rijen wijnstokken aangeplant. Door deze verspreide ligging van de wijnstokken is het bijna onmogelijk de wijngaarden machinaal te bewerken. De verkoelende zeewind die in de loop van de middag opsteekt geeft de druiven ruimschoots de kans om hun aroma’s te ontwikkelen. De bodem bestaat uit vulkanisch gesteente met leisteen, as en mica (‘Llicorella’) en is bedekt met een zanderige toplaag. De wijnranken moeten hier vechten voor hun bestaan.

Deze bijzondere wijn van Bodega Bravo Escós, in het hart van de Priorat, bij het plaatsje Torroja del Priorat is grotendeels gemaakt van Grenache Noir, aangevuld met Carignan, Syrah en Merlot. De meer dan 20 jaar oude wijnranken worden zo natuurlijk mogelijk verzorgd, in de overgang naar biologische wijnbouw.

De wijn heeft een  fris karakter met aroma’s van rood fruit, kersen en frambozen aangevuld met tonen van bloesem, citrus en wilde kruiden. Fris en zacht in de mond, met sappig fruit, levendige tannines, kruiden en een subtiele mineraliteit.

https://www.bodegabravoescospriorat.com/en/home/

 

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.