Antinori Pian delle Vigne Brunello di Montalcino

Antinori Pian delle Vigne Brunello di Montalcino

Brunello di Montalcino docg jaargang 2016

52.65

Artikelnummer 2380 Categorieën ,

Omschrijving

De Antinori familie zet zich al meer dan zes eeuwen in voor de kunst van het wijnmaken, al sinds 1385. En is op dit moment  een van de belangrijkste wijnmakers binnen de Italiaanse wereld.

Het landgoed heeft vanaf het allereerste begin een filosofie gevolgd die gebaseerd is op rijping in grote vaten die in staat zijn om de uitzonderlijke integriteit en het fruit van de Sangiovese-druiven te behouden en deze Brunello een karakteristieke levendige elegantie te geven. Pian delle Vigne is van de Antinori-familie sinds 1995, het jaar van de eerste Pian delle Vigne-vintage.

100% Sangiovese. Bij aankomst in de kelder werden de druiven ontdaan van hun steel en zacht geperst om vervolgens onder gecontroleerde temperatuur de roestvrijstalen tanks in te gaan waar de alcoholische gisting plaatsvind. Het contact tussen de schillen en het sap duurt ongeveer vijftien dagen bij een temperatuur van 28 ° Celsius. Na de alcoholische gisting gaat de wijn in eikenhouten vaten met een capaciteit van 30 tot 80 hectoliter. Na meer dan twee jaar rijping op deze grote vaten volgt een rijping op fles.

Deze Pian delle Vigne heeft een intense robijnrode kleur . De neus is complex gekenmerkt door tonen van rijp rood fruit, viooltjes, gedroogde bloemen, cacao, kersen en kruiden zoals oregano. De smaak is elegant, rijk en complex.

Past goed bij gerechten met lamsvlees en kalfsvlees.

 

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.