Niepoort Tawny Port

Niepoort Tawny Port

Porto

12.50

Artikelnummer 293 Categorieën ,

Omschrijving

Geen porthuis wordt op zo’n persoonlijke wijze geleid als Niepoort. Verantwoordelijk voor deze persoonlijke stijl van leidinggeven is de jonge en enthousiaste Dirk van der Niepoort, afstammeling in de zesde generatie van de van oorsprong Nederlandse oprichters van Niepoort. Het Nederlandse paspoort wordt door de huidige eigenaren nog met trots gedragen. Het huis werd in 1842 opgericht door de Nederlander Eduard Kebe. Vijf jaar later werd Franciscus, de eerste Van der Niepoort in het huis, zijn partner. Toen Kebe korte tijd later overleed, werd het portbedrijf volledig eigendom van Van der Niepoort. De laatste jaren is door Dirk van der Niepoort (1964) veel aandacht besteed aan de kwaliteit van alle door het huis gemaakte ports.

Onder andere werden enkele mooie wijngaarden verworven, de beste garantie voor fruit van topkwaliteit. Druivensoort: Tinta Roriz, Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Francisca, Tinta Cao, Tinta Amarela, Sousao (gemiddelde leeftijd stokken 30 jaar) Intens diep donkere paarse kleur.

Mooie helderheid, zwart fruit geur met tonen van kersen, pruim en bosbessen. Ook duidelijk gedroogd fruit (krenten) aroma’s Heerlijk rijke en zwoelzoete aanhef. De port heeft herkenbaar zwart fruit met een duidelijke hint van pure chocolade.

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.