Codorniu Ars Collecta Reserva Grand Rosé

Codorniu Ars Collecta Reserva Grand Rosé

CAVA jaargang 2019

19.99

Artikelnummer 2307 Categorieën , ,

Omschrijving

Codorníu is de oudste producent van wijn en cava in Spanje. Al vanaf de zestiende eeuw maakt men hier wijn. Pas in 1872 gaf Josep Raventós het familiebedrijf een nieuwe impuls om een pionier te worden in de productie van cava, toen hij de eerste fles mousserende wijn creëerde, gemaakt door de traditionele methode toe te passen op een blend van de inheemse druivensoorten van Penedès: Xarel·lo, Macabeo en Parellada.

Hun zeer speciale Ars Selecta wijnen zijn het beste wat men maakt. Topcava’s dus die in beperkte oplage worden gemaakt met genummerde schitterende gedraaide flessen.

Deze cava is gemaakt van uitsluitend de beste druiven uit geselecteerde wijngaarden. Pinot Noir, de overheersende variëteit, komt uit Costers del Segre met een continentaal klimaat. De Trepat druif ook van een continentaal klimaat van Conca de Barberà en Xarel lo van de centrale vlakte van Penedès met een mediterraan klimaat.

De Ars Collecta Grand rosé van Codorníu is een cava met intense aroma’s van frambozen, bramen en aardbeien vermengd met een licht citrus aroma dat het fruit weer op zijn beurt een “lift” geeft. In de mond vallen de tonen van rood fruit weer op, typisch voor de Pinot Noir-variëteit. Fris, evenwichtig en de bubbels bevorderen het gevoel van romigheid, versterkt door de minimaal 15 maanden rijping.

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.