Clairette de Die Cuvée Titus Jalliance

Clairette de Die Cuvée Titus Jalliance

Clairette de Die ac

11.00

Artikelnummer 3007 Categorieën ,

Omschrijving

De Clairette de Die is een wijn die al in de oudheid werd gemaakt en al in 1910 stond deze wijn al op de lijst van toekomstige AOC-wijnen. De uiteindelijke AOC-classificatie (Appellation d\\\’Origine Contrôlée) werd in 1942 toegekend. Een nieuw besluit uit 1971 benoemde de exacte productiewijze waarmee Clairette de Die wordt gemaakt, zodat de benaming \\\’méthode rurale\\\’, ofwel \\\’landelijke methode\\\’ niet voor alle wijnen te gebruiken was. Het wijngebied van de AOC Clairette de Die beslaat zo\\\’n 1300 ha en ligt verspreid over 32 kleine dorpjes.

Nadat de druiven zijn geperst wordt de most gefilterd en gekoeld, na 4 maanden wordt de half gefermenteerde most gebotteld zodat de gisting verder op fles plaatsvindt. De wijn is hierdoor van nature mousserend met een aromatische smaak van muskaat druiven. Na 6 maanden wordt het depot verwijderd. Doordat de gisting niet volledig heeft plaatsgevonden is de wijn heerlijk zoet van smaak met weinig alcohol.

 De wijn is goudkleurig en wordt voor minstens 75% gemaakt van de druivensoort Muscat Blanc à Petits Grains en voor maximaal 25% van de Clairette Blanche. Het is een perfect alternatief voor halfdroge (demi-sec) Champagne.

De wijnen van Cave de Die zijn technisch goed gemaakt met een verfijnde mousse en elegante structuur. De Clairette de Die Tradition heel plezierig om te drinken. Fris fruit, fris zoet, amper bleekgeel, aroma’s van muskaat en rijpe appel. In de mond ook wat citrus. Goede balans. Lange afdronk!

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.