Hétszőlő Tokaji Aszú 5 Puttonyos

Hétszőlő Tokaji Aszú 5 Puttonyos

Tokaj-Hegyalja jaargang 2013

33.00

Artikelnummer 2117 Categorieën , ,

Omschrijving

Het prachtige en eeuwenoude domein Tokaj-Hétszolo ! Hétszolo betekent niets anders dan ‘7 percelen wijngaard’, uitgekozen door de oprichters de Familie Garai.

Dit slaat op de 7 meest vruchtbare percelen van de Tokaji berg. Het domein brengt al 500 jaar wijnen voort, één brok historie en gekwalificeerd als premier grand cru. De ‘7 percelen wijngaarden’ kijken uit op het punt waar de rivieren Tisza en Bodrog hierdoor hebben ze een geweldige plek om edele rotting te ontwikkelen (botrytris cinerea) waardoor de wijnen hun specifieke karakter verkrijgen.

Het woord ‘Aszu’ betekent ‘geconfijt’, het zijn de door de Botrytis Cinerea aangetaste druiven met een hoog suikergehalte die handmatig, een voor een geplukt worden. Vervolgens worden deze druiven toegevoegd aan 136 liter droge basiswijn.  Afhankelijk van de hoeveelheid Aszu druiven krijgt de wijn haar puttonyos. In dit geval dus 5.

Intens en geconcentreerd  met tonen van karamel, gedroogd fruit, toast en honing. De smaak is zoet met goed verpakte zuren. Heel complex en lengte.

Inhoud 0,5 liter

 

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.