Feuerheerds Vintage Port 2016

Feuerheerds Vintage Port 2016

Porto jaargang 2016

31.00

Omschrijving

De portwijnproducent Feuerheerd werd in 1815 opgericht door de Duitse koopman Dietrich Matthias Feuerheerd. Tegenwoordig behoort het merk Feuerheed aan de familie Zeller. Bijzonder zijn de vintage variëteiten, oude Colheita-ports die na tientallen jaren van perfecte opslag op de markt verschijnen en voor zeer redelijke prijzen. Als u op zoek bent naar een vintage wijn voor jubilea of ​​verjaardagen, vindt u zeker een uitstekend product dat ook op hoge leeftijd garant staat voor genot. Maar ook de ander port-wijnen van Feuerheerd zijn betaalbaar en zeker de moeite waard.

Vintage Port is de beste port die er bestaat. De druiven zijn midden september 2016 geoogst, waarna ze in kleine kratjes van maximaal 25 kilo naar het wijnhuis zijn gebracht. De druiven worden daar gekoeld tot 14ºC gedurende 12 uur, waarna ze geplet worden. De druiven weken gedurende 1 dag voordat ze gefermenteerd worden. De fermentatie duurt 3 dagen in “lagares”. Uiteindelijk heeft de port nog bijna 2 jaar gerijpt in eiken vaten voordat hij gebotteld werd.

We hebben hem geproefd en het is  een zeer uitbundige wijn met levendige blauwe bes, viooltjes en bosbessen met een vleugje mint.
De wijn is zijdezacht en fris in de mond met zachte tannine en een lange elegante afdronk. Prachtige Vintage Port en heel betaalbaar.

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.