Azienda Vitivinicola Velenosi Visciole Querciantica

Azienda Vitivinicola Velenosi Visciole Querciantica

Marche

15.99

Artikelnummer 2210 Categorieën ,

Omschrijving

Azienda Velenosi is opgericht in 1984 door Angela en Ercole Velenosi. Ondanks de relatief korte periode dat ze actief zijn in de wijnbouw, heeft hun grenzeloze passie voor het vak hun snel doen leren. De prachtige wijnen (provincie Marken (Marche) bij Ascoli Piceno) komen van ongeveer 100 hectare dat het domein groot is.

Kwaliteit staat bij Angela en Ercole zeer hoog in het vaandel. Dit begint in de wijngaarden waar onder andere Verdicchio, Pecorino, Montepulciano d’Abruzzo en Rosso Piceno Superiore wordt verbouwd. Velenosi heeft in haar korte bestaan al van een brede waardering van wijnjournalisten mogen genieten en diverse prijzen gewonnen van onder meer Robert Parker, Wine Spectator en Gambero Rosso.

Het basisingrediënt voor vino di Visciole is zure kersen (Visciola). De geoogste kersen worden gekneusd en in suiker gedompeld waarna de puree begint te gisten tot een delicate en aromatische siroop  Dit product wordt gezeefd en gefilterd, waarna het met wijn (Lacrima di Morro d’Alba) wordt vermengd. Dit veroorzaakt een hergisting; de fermentatie stopt wanneer 14 % bereikt. Een intense, diep, robijnrode kleur. Geur van bramen, rijpe wilde bessen, rode vruchtenconfiture en pruimen. Volle smaak, goede zuren, elegant en evenwichtig. Een betoverende wijn om beetje voor beetje te drinken, slok voor slok. Zoet maar ook fris!

Heel lekker bij Lekker gerechten met chocolade, of met een tablet Chocolade maar ook om zo van te genieten.

Inhoud van de fles is 0,5 liter

 

 

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.